New Ways

Jag kan inte säga att det är skönt att komma hem för att det är den lilla staden jag kommer hem till, det handlar mer om att den inte är mycket större, den är bara bättre, odefinierat. Däremot människorna, tvåmanna fyllorna i den här staden har inte en chans att slå dom som jag & Nyllet producerade i Luleå i somras, det kan omöjligt finnas två människor i den här världen som skapar samma symbios genom dom enkla medlen av berusningsmedel & musik (+jönssonligan). Kan man sitta & lyssna på Whitney Houston & Robbie Williams & faktiskt tycka om dessa två med någon annan än Jocke (här pratar vi om en människa som inte bryr sig om annat än musikalisk talang när det gäller denna superba form av kultur)? Går det att njuta av offentlig nakenhet i något annat sällskap än Davids ? Finns det någon kvinna som är lika accepterande som Marie bland oss fyllskallar; kvinnan står ut med alla våra dumheter, vad det än gäller. Jag menar inte att hon inte blir arg, men i slutändan vet jag att hon finner våra påhitt underhållande. Vad har vi mer för människor? Baba, den troligtvis snällaste människan planeten har att erbjuda tillsammans med herr Adam Evanne, dessa två gör inte en fluga förnär i onödan, dom ställer alltid upp för dig om du är i behov av det, synd bara att adam inte kommer att infinna sig vid det svenska fylleslaget denna jul. Acke visar på samma talanger inom vänskapliga sammanhang (han har en otrolig talang när det faktiskt gäller måste jag säga, han var till en sanslöst stor hjälp förra vintern), Chrelleh likaså, mannen som sätter dig i första hand.
Om jag ska fortsätta att tjöta om alla människor som har betydelse i mitt liv kommer detta inlägg aldrig att ta slut, därav får ni som inte är nämnda antingen nöja er med vetskapen om att jag tycker om er eller be om en personlig kommentar från mig om ni är osäkra.

Den här julen kommer nog bli den bästa under min tid på jorden; senaste två har varit bra, men i år ska jag faktiskt fira jul (det låter hemskt men...). Men i år är planerna som är "bestämda" högt över förväntningarna som brukar spegla jul/nyår för mig. Julen är inget att nämna, däremot nyår ska med största sannolihet spenderas ute i Kallax med Evelina & Per Idar (med jocke, marie, david m.fl, det är osäkert ännu) & bli det skönaste nyåret vi alla kommer att uppleva, det kommer att bli lugnt & skönt (lugnt & skönt innebär i det här sammanhanget att vi är lite folk, vi kommer troligtvis att bli lika stupfulla & härja trots att vi inte är så mycket folk) & vi kommer bara att njuta av goda vänners sällskap, vi kommer inte att stå ute i 25-35 minusgrader & förbanna kylan för dess närvaro, det kommer bara att bli underbart. Normalt har man alltid så förbannat höga förväntningar på nyårsafton & det skiter sig alltid, i år har vi höga förväntningar på en enkel tillställning & jag tror att den enkla formen av årets firande i sig kommer att låta årets nyår lyckas bättre än någonsin. YAY NYÅR 2008/2009!

Som en sista spalt behöver jag nu ställa er frågan: vad kan vi ha för nytt namn på Julhelgen istället för jul? jag tycker lite halvt om konceptet med att träffa alla människor man knappt träffar under året, men just att det kallas JUL gör mig förbannad & obekväm.. nytt ord! ge mig förslag,

The things I won't agree to

Ni får ursäkta mig mina vänner, dagarna har runnit ut i veckor, dom har känts som 125dels sekunders slutartider men nu är jag tillbaka på dom associala vägarna som leder det fridfulla & tankefyllda sinnet framåt till djupa inre diskussioner som oftast resulterar i sorgliga blogginlägg; åtminstone två veckor framåt i tiden, efter det bär det av mot det kalla, melankoliska norrbottens skogar & de vänner som vuxit in i själen, julskinka med senap på, flottigast tänkbara vörtlimpor (dopp i grytan) & litervis med rödtjut i goda vänners sällskap. Det är både på gott & ont julen ska tas an, det blir första julen jag firar sedan 2005 & jag är lite skeptisk, jag har tagit avstånd från julen både på grund av religiösa (ateistiska) anledningar & det faktum att hela högtiden anses vara något ovanför hela våran världsbild (finns fler anledningar men för många personer skulle ta illa upp om de skrevs här). Nu är det alltså dags att bita ihop käkarna tills spänningshuvudvärken tar över & bara låtsas finna sig i denna högtid som borde avskaffats för åtminstone hundra år sedan. Som tur är har ölprofeten Tobban & jag diskuterat festen som följer familje-jul-middagen & den tillställningen har gett mig höga förväntningar om att jag eventuellt kommer att överleva julfirandet vilket satan själv borde bestraffa.

Men, för att övergå till andra irrelevanta ämnen; läsarstatistiken har hållt i sig på en någorlunda jämn nivå under mitt uppehåll, det skapar förväntningar som jag inte vill ha på mig själv när det gäller bloggen, bloggen ska vara ordbajsning om ingenting relevant som undertiteln säger, men samtidigt vill jag ha läsare. Läsarsiffrorna tolkar jag som en indirekt komplimang, det ger mig en mening att lägga ut min vardagsfilosofi för allmänheten att läsa istället för att låta orden krypa runt på papprena & blocken som befolkar mina 19,2 Kvm.

Sist men inte minst, jag behöver lästips. Jag vill ha tips om böcker som är ett måste att läsa, jag vill inte läsa om kändisar (dom kändisar jag vill läsa om kan jag hitta själv), jag orkar inte bry mig om U-länders fattiga & sorgliga gatubarn eller politiker. (deckare behöver egentligen inte ens nämnas på "inte-läsa" listan men måste finnas med för att övertyga folk om att jag inte vill läsa deckare) ge mig bra tips, tips om böcker som betyder något för dig & böcker som du tror kan komma att betyda något för mig.

RSS 2.0