Tankar från kvällskvisten

Vad handlar folks besatthet med att gå ut på krogen om, jag kämpar så gott jag kan för att inte gå på krogen (visst hamnar jag där när jag är stupfull, men annars skippar jag det med en sådan otrolig lättnad)
Ikväll satt vi ett par personer hos david, drack öl, snackade dynga & hade det väldigt trevligt; men nej, krogen är det som gäller.
Det ska betalas 50-120 kr i inträde, 50 kr/öl & ännu mer är det när man ska dricka whisky (minst 30-40 kr/cl) det är ju helt vansinnigt, varför skulle man själv välja att betala sådana priser när man lika gärna kan sitta kvar på förfesten eller vart man nu befinner sig & fortsätta med att ha trevligt tills sömnen närmar sig,
När jag själv går på krogen är 50% av människorna jag träffar, folk jag inte känner, 40% är folk jag hellst inte vill träffa, än mindre prata med, sedan har vi dom 10% som jag gärna träffar & gärna pratar/dricker med hela kvällen; är det verkligen värt pengarna att träffa dessa 10%?
Jag anser att det inte är det, visst kan det vara gött att sitta på någon uteservering & dricka öl, men att betala in sig på populärklubbarna känns inte som att det är värt , varken mina pengar eller min tid.

De trevligaste kvällarna är för min del, när jag sitter med 2-5 vänner & dricker samtidigt som man lyssnar på god musik & har möjligheten att prata & diskutera.
På krogen är detta en omöjlighet, vilket ställe man än går ut till så har dom aldeles för hög volym så man får skrika istället för att prata, man får trängas pga att stället är överfullt med fulla människor som inte kan bete sig (jag är själv hemskt dålig på att bete mig som folk när jag har druckit stora mängder alkohol)
Det enda som händer i mitt huvud när jag går ut på dessa ställen är att agorafobin vidareutvecklas förbi de gränser jag känner är acceptabla.

Jag önskar mina vänner ute på krogen en trevlig kväll, men lovar dom samtidigt att min natt här framför datorn kommer sluta i ett mycket större nöje än deras fest-galej.

// Fredrik

Kommentarer
Postat av: evel

på krogen får man æven bada i cider! æven om det ær ofrivilligt, men har man en god væn med sig så bjuder hon på den :)

2008-07-08 @ 11:59:44
URL: http://evafullofgrace.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0