A thought crushed my mind

Jag känner folk som med sitt band turnerar genom Europa, jag känner folk vars band har skivkontrakt, jag känner folk som skriver för diverse tidsskrifter, jag känner folk som, även om de inte har lyckats än, är på väg att göra stora, meningsfulla saker; vad gör jag? Jo, svaret på den frågan är att jag klottar skrot & skräp i bloggen, pluggar litteraturvetenskap (just nu pluggar jag diverse kurser näraliggande lit.vetenskapen men efter jul börjar det) & kommer med största sannolikhet inte att bli någon person med signifikativ betydelse i framtidens världshistoria; inte ens Sveriges historia.

Frågan är om jag egentligen vill bli ihågkommen, jag tvivlar starkt på att någonting jag någonsin kommer filosofera fram egentligen kommer spela någon relevant roll i framtidens syn på vad som är kulturellt nödvändigt. Precis nu, då jag skrivit dessa rader slår det mig; vad spelar kultur egentligen för roll hos dess framtida åskådare/läsare osv? Om jag, mot förmodan skulle lyckas skriva något revolutionärt om dagens samhälle vad har det då för nytta för den framtida läsaren? Hur mycket jag än skulle påverka & förändra nutiden skulle den hur som helst inte ha någon betydelse för framtiden förutom som just historisk. När jag läser, säg Kafka, då vet jag att det han skrev säkert var en produkt av en tid & det samhälle han levde i, men det förändrar ju inte mitt tankesätt om det jag själv lever i, det ger mig bara kunskap om hur det var då, men vad har det egentligen för meningsfull betydelse för mig? Visst skapar det ett tänkande hos mig som ifrågasätter mycket bland civilisationen idag, men det går samtidigt inte att placera hans texter i vårat 21:a århundrades situation. Det skiljer för mycket i vad för faktorer som spelar en roll i världen.

Egentligen borde jag nog umgås med människor så att dessa frågor inte ens framträder, men i dagsläget trivs jag så otroligt bra med att få vara en eremit, helt utan krav från någon annan än mig själv. Det är alldeles för befriande för att ge upp, det är troligtvis inte annat än nyttigt för mig att få tid att tänka på alla dessa egentligen irrelevanta saker.

Kommentarer
Postat av: Jens

Humaniora gör man inga pengar på 2008, ifall man inte är en skrupelfri häxa eller en enorm fistel i samhällets ändalykt(Läs: Zytomierska, Katrin)

2008-11-15 @ 13:34:28
Postat av: Jimmy

Tjena Grabben! Eftersom jag ser dig som en expert inom bloggvärlden så tycker jag att du ska ta ditt ansvar och säga hur man får sånadär länkar på sidan om ploggtopp osv! Ha det fint gubben! /Renlund, renare än andra lundar!

2008-11-19 @ 18:30:13
URL: http://dimp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0