Hitta något negativt i allting positivt.

I Uppsala fanns det normala människor, stekarration var inte högre än någon annanstans, det är inte utan att vara lite besviken jag medger att mina fördomar inte blev till sanning, att jag nu får fokusera de rader som följer på övriga irritationsmoment, de vanliga irritationsmomenten som växer fram vilken geografisk plats jag än befinner mig i/på.

Tidsoptimister är något jag har svårt för, inte dom som har svårt att ta tag i saker & istället skjuter upp allt som bör göras, jag pratar om de människor som inte förstår fördelarna med att komma i tid till kollektiva färdmedels avgångar, lektioner/arbete & andra självmant inbokade möten.
Efter att jag klivit av tåget i Uppsala, skulle det några få minuter senare återgå till sin resa söderut. På väg av perrongen kunde jag inte se annat än löpande människor överallt, kostymnissar, kulturknuttar, punkare, barnfamiljer; alla är försenade till sina respektive tåg, några få hinner i sista sekund kliva in i vagnarna mot tågpersonalens uppmaningar (dom vill ju självklart komma iväg enligt schema). Resten stannar upp, andfådda på perrongen & förbannar SJ(eller vilket bolag dom nu hade tänkt åka med) av någon outgrundlig anledning.
Hur i hela fridens namn kan dessa tidsoptimister skylla på resebolaget? Ok om dom skulle förbanna chefen som drog ut på mötet just innan dagens slut, eller på att cykeln fick punktering på vägen till järnvägsstationen eller sig själva för den delen som inte kunde planera sitt eget handlande lite bättre. Av alla dessa, säkert hundratals människor finns det utan någon tvekan väldigt många som missade tåget, inte på grund av tidsoptimism, utan av anledningar utom deras kontroll, men med största sannolikhet var det lika många som helt enkelt inte ville komma någon minut tidigare & då istället få vänta ett ögonblick på tågets ankomst men därmed inte behöva vänta på nästa tåg som troligtvis inte skulle gå förrän en timme senare. Den sistnämnda typen borde använda sig av den funktion våran hjärna bör ha & då komma fram till att dom inte har någon annan än sig själv att förbanna.

Kommentarer
Postat av: gissa

2008-11-11 @ 02:17:04
Postat av: jag igen

lite hetsig annars, hann inte ens skriva nåt. så därför får det vara så.

/jörgen

2008-11-11 @ 02:18:27
Postat av: Jens

word of the day: stekarratio - haha! guldstjärna i kanten

2008-11-12 @ 07:42:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0