The Lost World

Jag var nyss på bolaget en sväng & när jag kom till kassan utspelade sig följande scenario: Kvinnan framför mig i kassan betalar för sig & går vidare, medan kassörskan slår in mina varor & jag just ska till att betala kommer kvinnan som var framför mig tillbaka för att ta en plastpåse att packa sina flaskor i. Ok, tänker jag, hon glömde att ta en påse, inget konstigt med det. Jag betalar för mina varor inklusive en påse & går fram för att packa MIN påse, då märker kvinnan att en påse inte räckte & vad gör hon, hon går inte tillbaka för att hämta en till påse, nej. Hon tar min påse!
Jag påpekar detta & hon säger på perfekt engelska ”I’m sorry”, inget mer, inget mindre. Hon ger inte tillbaks påsen till mig & verkar inte heller tänka mer på detta, hon tar sina påsar (inklusive min) & går därifrån medan jag står kvar & känner mig som ett levande frågetecken.

Jag antar att hon inte var svensk med tanke på att hon tilltalade mig på engelska, men vad fan! Vare sig du kan språket eller inte så nallar man väl inte någon annans påse utan vidare; jag förstår om hon inte hade en tanke på att betala för påsarna i kassan, det tvivlar jag på att man gör i många andra länder än Sverige, men att hon tar min påse & inte ens reflekterar en sekund över det när jag säger att det är min påse. Det spelar väl ingen som helst roll vilket land du kommer ifrån; så vitt jag vet fungerar det väl lika i hela den civiliserade världen, man tar inte någon annans prylar.

Hela händelsen hade inte varit ett så stort problem om hon, efter att ha bett om ursäkt (som hon gjorde) erbjudit sig att ge tillbaks påsen, då hade jag snällt kunnat säga att det inte var några problem & hämtat en ny påse åt mig själv, men när människan inte tänker längre än näsan räcker blir jag så jävla förbannad. Man tappar ju hoppet om mänskligheten.

Kommentarer
Postat av: Dimp

Jo, det verkar som att det bara är jag, synd som fan det är så skoj med gamla bilder! Haha, fan du skulle ju ha sänkt tantjäveln, hon kan ju inte komma hit till Sverige och tro hon är nått för att hon pratar engelska!

2008-11-06 @ 21:11:33
URL: http://dimp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0