Likgiltig

Jag klarade inte av att se hela programmet, jag var tvungen att klicka på knappen som säger "mute" många gånger. Schlager är en hemsk musikstil, men tacka den där Lars för hans avslutning av kvällens program, han skapade en enda stor satir av hela programmet, han vill inte vinna idol, han vill inte sjunga schlagerlåtar, så han skämtar bort hela sin låt istället, helt underbart!
Jag hade önskat att resten av deltagarna hade haft samma självinsikt & kunnat visa hur dålig schlagermusik egentligen är, gå upp & göra ett skitbra framträdande som är så långt ifrån "idol-andan" som det bara är möjligt.
Pondus till Lars.

Nu ska vi ta oss till hatobjektet igen, den där lilla Johan Palm, han var lika värdelös som vanligt idag, han var lika tondöv som vanligt & likförbannat får han positiv feedback för att han "sjunger så jävla bra", vad fan har juryn för problem, dom ska ju förseställa framstående musikmänniskor, hur fan kan dom inte höra hur jävla fel den här lilla pojken sjunger.

Tyvärr lyckades kvällens program inte framkalla de agressioner jag hade önskat, jag var för ignorant, jag satt & lyssnade på Tiger Lou´s nya platta istället, jag fokuserade på njutningen i denna underbara popplatta, har ni inte hunnit lyssna på den än, gör det!
 Tiger Lou - A Partial Print

Varför?

Men vad fan gör Idol, det verkar som att deras största mål med programmet är att jävlas med mig, ni kanske kommer ihåg mina aggresioner från förra veckans ABBA tema; vad händer inte nu då, jo, nu är det schlager kväll!
Det är ju för fan värre än ABBA, kan dom inte ta & hitta på något lite mer orginellt, kör en kväll i Norrländsk Hardcore-tema eller nånting, vad fan som helst.
Måste det vara så inåt helvette klyschigt hela tiden, kan dom inte försöka skapa något orginellt i detta program?

Nu ska jag sitta & bubbla av ilska i 1,5 timme sen ska ni få ännu ett hatinlägg gällande Idol, så får vi se vart hatet mot Johan ligger ikväll.

Det är tur att jag fick Tiger Lou - A Partial Print i brevlådan imorse, så jag har någon orginell & utomordentligt bra musik att njuta av i kontrast till skräphelvetesjävla Idol.

Hörde talas om att det är halloween?

Svettig, illaluktande, djupt fundersam, fridfull, småfull, snussugen, tankspridd, lugn.
Med andra ord; en skaplig fredag.

snöväder=åska?

Jag har alltid trott att åska är något sommarrelaterat (är jag obildad eller är detta något normalt? jag måste kolla med mina Gävlekamrater imorgon). Nu inatt har motsatsen bevisats; först uppmärksammade jag att årets första snöfall har anlänt, även om det är väldigt slaskis blötsnö är det hur som helst snö.
Iallafall för att återgå till den märkliga åskan, efter första smällen antog jag att det var någon som kastade en sten i ett plåttak eller något liknande, men nu har det smällt 3 gånger inom ca en kvart.
Hur i hela fungerar det med åska+snö?

Om någon har en vetenskaplig förklaring att erbjuda, lämna en kommentar.

Sånt som händer en Gävlebo

Gårdagen började tillsynes, som en helt vanlig dag (förutom det faktum att jag har börjat stiga upp väldigt tidigt för att gå till gymmet). Jag steg upp runt 07.00, blandade ihop en god kolhydrat/protein/kreatin shake, drack upp den med stor njutning, gick 200 meter nerför gatan till gymmet, tränade i ca 45 minuter, promenerade hem igen, fortfarande en helt normal dag.

Den kommande timmen spenderade jag med att varva ner & eftersvettas framför diverse skräpprogram som går under morgontimmarna på TV, sedan en skön & uppfriskande dusch. Jag skrev sedan ihop kommentarerna till min arbetsgrupps skisser inför ett tal vi ska framföra på måndag, jag ringde Trygghansa & ordnade så att min adressändring med tillkommande ändringar i hemförsäkringen stämde, jag ringde Bredbandsbolaget & fixade överflyttningen av mitt bredband från bäverstigen till nya lägenheten jag bor i nu (bäverstigen var 3 lägenheter sedan).

Därefter började märkliga saker hända; ögonlocken över & under mitt högra öga började vätska utan att jag kunde komma på varför, jag gick in i badrummet för att ta en titt på vad som hade hänt & döm till min förvåning när jag ser att ögonlocken har börjat svälla upp i två vattenballonger runt ögat. Jag satt i förvåning & tittade på skräp-TV tills jag började få svårt att se något genom mitt högra öga, en stund senare kunde jag knappt se någonting alls genom ögat, det var bara att gå in i badrummet igen, där såg jag att mitt högeröga nu var en enda boll av uppsvullen hud.

Jag bestämde mig för att skicka iväg kommentarerna jag skrivit om mina skolkamraters arbete innan jag förlorade synen helt & hållet, för nu hade även mitt vänsteröga börjat svälla igen. Efter en stunds virrande i telefon då jag inte vet vilken vårdcentral jag hör till i den nya staden, kom jag till slut i kontakt med Gävle hälsocentral, beskrev mitt bekymmer & fick en tid kl 15.20 på eftermiddagen.

I väntan på att klockan skulle närma sig läkartid började jag få nässelutslag i hela ansiktet, på armarna & även händerna, vidare började mina fingrar svälla upp till tjocka prinskorvar som ledde till att det började bli svårt att manövrera både, penna & tangentbord, med andra ord; jag var tvungen att sluta skriva på skolarbetet.

Efter diverse kortisontabletter & övrig allergi medicin fick jag två timmar senare lämna vårdcentralen med en remiss till akuten utifall att mitt tillstånd skulle försämras då medicinerna på vårdcentralen inte lyckats med mer än att lätta upp svullnaden kring ögonen. Tillståndet försämrades inte, det stannade på ungefär samma nivå så jag spenderade kvällen med åtskilliga tupplurer & serier tills jag tillslut somnade för kvällen. Imorse var hela min fysik återställd, med undantag för lite hängiga ögonlock, men det var inget som hindrade mig från dagens aktiviteter.

Här nedan följer en bild på mitt högeröga en timme in i svullnaden. Ögat börjar bli täckt av dessa vätskefyllda bubblor men jag har fortfarande synen i behåll (det värsta kom senare, när ögat inte verkade finnas bakom denna vätskeklump).

Med andra ord, en oväntat händelserik onsdag i Gävle.

Sellout

Nu mina vänner, har jag blivit en prostituerande bloggare, jag har lagt upp bloggen på diverse sidor som listar bloggare & jag har gjort detta av en enda anledning (finns en till anledning men den är så pass orealistisk så jag tänker inte ens nämna den), jag ska skaffa mig flera läsare, en liten arme av följeslagare som alla vill få ner blondinbella från förstaplatsen & istället framhäva underdoggen.
För att motverka det självförakt jag nu har skapat så har jag bestämt mig för att faktiskt äta nånting idag, inte bara en macka eller nudlar eller något liknande, idag blir det nog tillaga nånting & sörjeäta över tanken på min framtid som prostituerad.

Hur som helst, klicka på länkarna uppe i vänstra hörnet! Klicka! Det är genom erat klickande som jag kommer att ta mig till första platsen.  jag postar länkarna ni bör klicka på i det här inlägget också, men i framtiden när ni ska klicka befinner dom sig uppe i vänstra hörnet istället.

Bloggtoppen.se
Blogglista.se

Det är så det börjar

Egentligen har jag hur mycket som helst att skriva om; jag spenderar i stort sett hela mina dagar åt att klottra för hand med bläckpenna i kollegieblock/anteckningsblock. Skulle jag få för mig att skriva ihop allt detta till blogginlägg så skulle jag få ihop minst 10 inlägg om dagen, men vem fan orkar med sånt, då skulle folk råka tolka mig som en seriös bloggare & vem skulle jag vara om jag tillät sådant beteende? Hela min tanke med min blogg är ju att vara anti-blogg, allt jag tycker & skriver ska ju gå emot hela bloggvärlden. Bloggvärlden (bloodworld) är ju moraliskt inkorrekt. Fan ta mig själv som anammar hela denna bisarra kultur av neo-litterära hatobjekt.

den vita tigern

Min gode vän nyllet bad mig lägga upp den här bilden på bloggen, jag vet inte varför, men här får ni den hur som helst.


Jag kan för allt i världen inte förstå vad detta är för djur; visst, det ser ut som en tiger vid första anblick,
Men så där ser ju trots allt inte en tiger ut, Vad fan är det här?
Efter en stunds forskning via Google/wikipedia får jag veta att det är en sorts albino tiger.
Vadfan, det ser ju helt sjukt ut.
(Panthera tigris)
http://en.wikipedia.org/wiki/White_tiger

Pensionärer/Tonåringar är dåliga människor

Jag har väldigt svårt för att vistas ute bland andra människor, jag blir alldeles för irriterad & aggressiv, sedan jag flyttade till Gävle har jag fått en till punkt att lägga till i listan om vad som stör mig i samhället. Så långt tillbaks jag kan minnas har auktoriteter (lärare, polis osv) alltid sagt att man ska promenera på vänster sida av gångbanan & cyklister cyklar på högersida, men det är cyklisternas uppgift att ta hänsyn till fotgängarna & därmed väja undan för dessa (detta gäller för det mesta, däremot om gångbanan är i direkt anslutning till en bilväg ska den som går i mötande riktning mot biltrafiken hålla sig på den sida som är närmast vägen. Cyklister tar fortfarande hänsyn till fotgängare). Men sen jag har flyttat hit har jag märkt att majoriteten promenerar på höger sida, vare sig det är i anslutning till en bilväg eller inte, dom går alltid på höger sida. Jag blir så jävla förbannat, det är rakt emot allt jag någonsin lärt mig i promenadväg. Man SKA gå på vänster sida (förutom i tidigare beskrivna fall). Hur som helst, i förmiddags skulle jag knata in till stan för att gå på systemet & inhandla några öl inför kvällen i soffan & höll på att få ett mentalt sammanbrott av alla dessa dåliga fotgängare & cyklister, men av någon outgrundlig anledning överlevde mitt psyke promenaden in till stan. Istället ska jag sedan kliva in genom dörrarna på Nian (en av stadens gallerior), där är folk så idiotiska som dom kan bli, det står klungor med folk här, det står klungor med folk där osv (ni fattar poängen), alla är i vägen, överallt. Jag som då försöker promenera som en logisk människa zick-zackar runt alla dessa sociala sammanträffar & försöker hålla tillbaks mina aggressioner. Egentligen vill dessa aggressioner bara gå runt & skjuta folk i huvudet med handvapen, men istället nöjer jag mig med att blogga om dom istället. Jag överlever hur som helst besöket på Nian & bestämmer mig för att vända hemåt, då kommer jag på att jag borde göra ett besök på nånting & lottas (kommer inte ihåg vad butiken heter, det är i alla fall en skivbutik i stan), & när jag kliver in där får jag direkt känslan av att jag kliver in i en helt annan värdslig dimension, skivorna kostar inte längre 169 kr styck, här kostar dom den humana summan av 99 kr, men jag håller mig från att köpa nånting då jag, även om jag nyss fått kosing från CSN, vet om att jag är en fattig människa. Det hela kändes som en enda flashback till 90-talet som var så otroligt mycket bättre än 2000-talets första årtionde (jag har inget mer att klaga på om denna tid utanför lägenheten då jag inte stötte på några dåliga människor på vägen hem).

Dilemma

Öl ska vara kall, men det finns gränser, för kall öl är inte god överhuvudtaget. Här får jag problem. Min kyl är i väldigt litet format & jag har ingen frys, förutom ett litet frysfack högst upp i kylen, det här lilla facket har ca 2-3 liters förvaringskapacitet & är beroende av kylens övriga temperatur för att bli nog kall för att ha förmågan att frysa något, därför måste jag ha kylen på lägsta möjliga temperatur & då blir istället ölen för kall, mjölken blir vattnig & gurkan blir frostig inombords. Hur löser man ett sånt här dilemma? Å ena sidan vill jag ha min bacon frusen, å andra sidan vill jag dricka min öl vid perfekt temperatur. Vilken lösning jag än väljer så måste jag därmed offra någonting. Antingen får min bacon stå där & bli dålig innan jag hinner tillaga den eller så får jag dricka iskall öl (alternativt pissljummen om jag väljer att inte förvara ölen i kylen). Det kommer onekligen att sluta med perfekt tempererad öl & låta baconet bli lidande då öl definitivt har högre prio än bacon.
Jag har även möjligheten att sluta dricka öl helt & hållet & istället hålla mig till rödtjut, men det blir så jävla tradigt att enbart dricka rött. Jag kanske kan skaffa mig backslick & börja dricka Rosé iklädd en rosa skjorta & fabriksnötta jeans!

utveckling av föregående

Det är svårt att formulera en sån här text, de hatiska känslorna rusar & jag vill bara få ut allting samtidigt, istället måste jag försöka samla mig, tänka igenom vad som är viktigast att få fram & ge tankarna en form att visa sig i. Efter föregående inlägg antar jag att det inte behövs någon utförlig förklaring till hatet mot ABBA, det räcker med dom taffligt sammanställda meningarna; min poäng visar sitt ansikte. Nu ska vi utveckla hatet; det är inte längre om att idol hade ABBA tema, nu är det krig mot den svenska publiken & framförallt deras önskan att låta den där blonda, inte ens pubertala människan som kallar sig Johan stanna kvar i tävlingen, men innan vi börjar med min kritik mot honom ska vi hylla Lars som, trots hans härliga & egendomliga stil, lyckades göra något vettigt av en ABBA låt. Lars var teatralisk, såg ut som Johnny Depp i Sweeney Todd, använde sin något udda röst på bästa möjliga sätt & gjorde något väldigt annorlunda & orginellt av en jävla ABBA låt.
Nu, tillbaks till Johan. Jag har tyckt illa om honom sedan hans första framträdande visade sig i TV, jag tycker inte illa om honom som person (jag vet ju självklart inte hur han är som person), men han har ju inte tagit en enda rätt ton i hela programserien. När hans videoansökan eller vad dom nu kallade det för visades antog jag att dom hade med honom som något sorts skämt för att visa på hur bra nästa ansökande var, men ack så fel jag hade, kvinnan i juryn (har ingen aning om vad hon heter) hyllade honom till skyarna från första början, vilket jag tyckte var otroligt märkligt, men jag accepterade det & antog att han skulle ryka i nästa program. Men men, nu har det gått åtskilliga veckor & program & han är fortfarande kvar & han hyllas fortfarande. Troligtvis är det väl främst 14 åriga tjejer som håller han levande i programmet, men någon måste ju göra någonting åt det här snart; tvinga han ut ur programmet eller någon motsvarande handling. De mesta av den kritik denna människa får är positiv & hans röst hyllas osv, är det ingen som hör att han inte tar en jävla ton rätt (jag menar inte att jag kan ta en ton, jag är tondöv), men den här halvpubertala pojken hör inte hemma i program som ska leta efter Sveriges bästa sångare.
Nu tror jag att det räcker med hat för ikväll, jag ska istället slänga in Red Scorpion med Dolph Lundgren i huvudrollen, eller någon liknande rulle i DVD:n & njuta av folk som kan sin sak.

KUK

Varför gör Tv4 så här mot mig? Jag har inte ett jävla jotta att göra ikväll, så jag tänkte att jag tar & glor på lite IDOL, vad fan händer, jo! Dom bestämmer sig för att ha ABBA tema på kvällen! Vad fan gör dom mot mig? Varför gör dom så här mot mig? Jag försöker få ut nån sorts nöje ur den här kvällen & då tvingas jag se på ett helt jävla tv-program med ABBA. Jag överväger starkt att ta självmord ikväll. VAFAN! Jag blir jävligt nyfiken dock på hur Lars ska lösa detta; han kommer ju troligtvis göra den bästa tolkningen av en ABBA låt av alla deltagarna, men inte ens han kommer ju kunna göra det till någonting bra. Helvete...

fortsättning av hatet fortsätter följer sedan...

The Human Stain

Mina drömmar under föregående natt hade sin egen theme-musik; The Ocean – The human stain var låten som följde mig hela natten, jag kommer inte ihåg någon av händelserna i drömmarna eller vad dom handlade om, jag kommer bara ihåg den där låten.
Jag vaknade av att jag själv sjöng med i texten vilket var jävligt märkligt. Om fallet var, att jag lyssnade på den låten eller det bandet just innan jag somnade så hade det kunnat förklara saken, men jag har inte lyssnat på The Ocean några dagar nu. Det kanske är där skon klämmer, jag kanske saknar dom, jag kanske behöver dra igång en metaldänga på högsta volym i kontrast till alla lugn å finstämd musik jag lyssnat på under dom senaste dagarna, men det vill jag inte tro på, då känner jag mig som en hycklare (kan någon förövrigt komma på en bra svensk översättning av hypocrite) eftersom jag inte vill tro på att nånting här i livet händer av speciella anledningar med djupare mening. I det här fallet kan jag väl kanske gå med på det då det bara handlar om att jag har haft theme-musik i mina drömmar.
När jag tänker efter var det en perfekt Theme-låt för mina drömmar, jag vill lyssna på The Human Stain i alla mina drömmar framöver (det är en jävligt bra låt).

Rationalism

I föregående inlägg försökte jag ta upp intressenivån på en blogg. Jag glömde dock ta upp min egen blogg.
Vad är det jag vill ta upp? vad vill jag uppnå? vill jag komma någonstans med den? har jag någon möjlighet att påverka? vill jag ens påverka?
Det är alla frågor som jag egentligen inte kan svara på, det är aldeles för svårt att analysera sitt eget psyke för att komma fram till något utan att göra det väldigt grundligt, vilket jag inte orkar ge mig på.
I väntan på den absoluta självinsikten kör jag vidare i vanlig mening.

Under en normal kväll står TV:n alltid påslagen i mitt hem, vare sig jag tittar eller inte så producerar den bilder i bakgrunden till min sysselsättning (förutom om jag ligger å läser, då finns det som inget som helst syfte för den).
Ikväll stängde jag av den. Jag hade slagit igång en grym Blood Brothers platta i stereon & kom på att det finns ju ingen som helst anledning för TV:n att vara påslagen då jag avnjuter denna skiva & surfar runt på nätet/funderar på bloggämnen.
Jag kan inte ens beskriva den befriande känsla jag känner nu när TV:n finns där men jag vet att den inte behöver förbruka ström, den kan bara stå där & vänta på att jag faktiskt blir sugen på att titta på något program. Oftast är det bara skit på televivisionen, det är hemskt sällan det faktiskt är något bra program där, ikväll körde förvisso svt 2 vampyrkväll med diverse dokumentärer & filmer men efter att ha tittat på den första dokumentären har jag bestämt mig för att nöja mig med att se de fiktiva filmerna då jag enbart stör mig på den synvinkel dokumentärerna verkar utgå från.
Istället sitter jag nu här, med god musik strömmande ur högtalarna (på en volym som eventuellt kan störa grannarna, men det får dom tåla en kväll som denna) & datorn i famnen.
Jag tror tillochmed att jag ska klappa ihop datorn & bara njuta av musiken & istället koncentrera mig på mina funderingar om allt & inget.

behov av sysselsättning

Jag följer inte speciellt många bloggar (beroende på vad man anser är många), det är 8 st jag går in på dagligen för att se om något har hänt. Nu efter dagens kanske sjätte varv genom dessa bloggar slog det mig som det gör ganska ofta; vad är det jag förväntar mig ska ha hänt i dessa människors liv som är så viktigt för mig att veta? Det är inte många av dessa 8 som ger mig någon självinsikt eller något annat som kan vara givande för att jag ska utvecklas på ett eller annat sätt.
Vissa läser jag för att det är bra underhållning, andra läses bara för att jag ska ha något att sysselsätta mig med,  vad har jag för intresse i andra människors dagliga sysselsättningar & rutiner? Dom flesta som bloggar skriver ju enbart om vad som har hänt dom under dagen osv, medan andra skriver mer om deras vardagsfilosofier (det är dessa som fyller någon viktigare funktion för mig som läsare).
Det är dom där synvinklarna & tankarna om deras bekymmer jag har ett behov av att läsa, det är dom som kan ge mig perspektiv på mina egna bekymmer, dom kan få mig att tänka i andra banor & kanske, med lite tur utveckla mitt eget tänkande. Även om det kanske inte är samma bekymmer som jag funderar över kan deras analyser av sina problem ge mig möjligheten att se min egen livsfilosofi med nya ögon.

Nu börjar scrubs om ett par minuter & jag måste hinna pissa & kirra mig ett par nattmackor innan det börjar.

RSS 2.0