Rationalism

I föregående inlägg försökte jag ta upp intressenivån på en blogg. Jag glömde dock ta upp min egen blogg.
Vad är det jag vill ta upp? vad vill jag uppnå? vill jag komma någonstans med den? har jag någon möjlighet att påverka? vill jag ens påverka?
Det är alla frågor som jag egentligen inte kan svara på, det är aldeles för svårt att analysera sitt eget psyke för att komma fram till något utan att göra det väldigt grundligt, vilket jag inte orkar ge mig på.
I väntan på den absoluta självinsikten kör jag vidare i vanlig mening.

Under en normal kväll står TV:n alltid påslagen i mitt hem, vare sig jag tittar eller inte så producerar den bilder i bakgrunden till min sysselsättning (förutom om jag ligger å läser, då finns det som inget som helst syfte för den).
Ikväll stängde jag av den. Jag hade slagit igång en grym Blood Brothers platta i stereon & kom på att det finns ju ingen som helst anledning för TV:n att vara påslagen då jag avnjuter denna skiva & surfar runt på nätet/funderar på bloggämnen.
Jag kan inte ens beskriva den befriande känsla jag känner nu när TV:n finns där men jag vet att den inte behöver förbruka ström, den kan bara stå där & vänta på att jag faktiskt blir sugen på att titta på något program. Oftast är det bara skit på televivisionen, det är hemskt sällan det faktiskt är något bra program där, ikväll körde förvisso svt 2 vampyrkväll med diverse dokumentärer & filmer men efter att ha tittat på den första dokumentären har jag bestämt mig för att nöja mig med att se de fiktiva filmerna då jag enbart stör mig på den synvinkel dokumentärerna verkar utgå från.
Istället sitter jag nu här, med god musik strömmande ur högtalarna (på en volym som eventuellt kan störa grannarna, men det får dom tåla en kväll som denna) & datorn i famnen.
Jag tror tillochmed att jag ska klappa ihop datorn & bara njuta av musiken & istället koncentrera mig på mina funderingar om allt & inget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0