Sånt som händer en Gävlebo

Gårdagen började tillsynes, som en helt vanlig dag (förutom det faktum att jag har börjat stiga upp väldigt tidigt för att gå till gymmet). Jag steg upp runt 07.00, blandade ihop en god kolhydrat/protein/kreatin shake, drack upp den med stor njutning, gick 200 meter nerför gatan till gymmet, tränade i ca 45 minuter, promenerade hem igen, fortfarande en helt normal dag.

Den kommande timmen spenderade jag med att varva ner & eftersvettas framför diverse skräpprogram som går under morgontimmarna på TV, sedan en skön & uppfriskande dusch. Jag skrev sedan ihop kommentarerna till min arbetsgrupps skisser inför ett tal vi ska framföra på måndag, jag ringde Trygghansa & ordnade så att min adressändring med tillkommande ändringar i hemförsäkringen stämde, jag ringde Bredbandsbolaget & fixade överflyttningen av mitt bredband från bäverstigen till nya lägenheten jag bor i nu (bäverstigen var 3 lägenheter sedan).

Därefter började märkliga saker hända; ögonlocken över & under mitt högra öga började vätska utan att jag kunde komma på varför, jag gick in i badrummet för att ta en titt på vad som hade hänt & döm till min förvåning när jag ser att ögonlocken har börjat svälla upp i två vattenballonger runt ögat. Jag satt i förvåning & tittade på skräp-TV tills jag började få svårt att se något genom mitt högra öga, en stund senare kunde jag knappt se någonting alls genom ögat, det var bara att gå in i badrummet igen, där såg jag att mitt högeröga nu var en enda boll av uppsvullen hud.

Jag bestämde mig för att skicka iväg kommentarerna jag skrivit om mina skolkamraters arbete innan jag förlorade synen helt & hållet, för nu hade även mitt vänsteröga börjat svälla igen. Efter en stunds virrande i telefon då jag inte vet vilken vårdcentral jag hör till i den nya staden, kom jag till slut i kontakt med Gävle hälsocentral, beskrev mitt bekymmer & fick en tid kl 15.20 på eftermiddagen.

I väntan på att klockan skulle närma sig läkartid började jag få nässelutslag i hela ansiktet, på armarna & även händerna, vidare började mina fingrar svälla upp till tjocka prinskorvar som ledde till att det började bli svårt att manövrera både, penna & tangentbord, med andra ord; jag var tvungen att sluta skriva på skolarbetet.

Efter diverse kortisontabletter & övrig allergi medicin fick jag två timmar senare lämna vårdcentralen med en remiss till akuten utifall att mitt tillstånd skulle försämras då medicinerna på vårdcentralen inte lyckats med mer än att lätta upp svullnaden kring ögonen. Tillståndet försämrades inte, det stannade på ungefär samma nivå så jag spenderade kvällen med åtskilliga tupplurer & serier tills jag tillslut somnade för kvällen. Imorse var hela min fysik återställd, med undantag för lite hängiga ögonlock, men det var inget som hindrade mig från dagens aktiviteter.

Här nedan följer en bild på mitt högeröga en timme in i svullnaden. Ögat börjar bli täckt av dessa vätskefyllda bubblor men jag har fortfarande synen i behåll (det värsta kom senare, när ögat inte verkade finnas bakom denna vätskeklump).

Med andra ord, en oväntat händelserik onsdag i Gävle.

Kommentarer
Postat av: Baltasar

dra mig baklänges! du ser ju ut att ha gått ett par hundra ronder i ringen. men vad skönt att det löste sig senare! fy fan

2008-10-30 @ 22:04:36
Postat av: Heulopaa engström

jag har kommit på vad felet var.. du är helt enkelt inte gjort för att träna freddis! sluta genast med det, inte alls hälsosamt för dig.

yo!

2008-10-30 @ 22:51:06
URL: http://ok.com
Postat av: evel

haha! jag kan inte låta bli att skratta.

du drabbades av akutsjukdom och fortsatte titta på tv.

det är så man gör, fantastiskt!

2008-11-04 @ 14:25:23
URL: http://evafullofgrace.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0