Helgen som utspelade sig i det förflutnas värld del 1av?

Det var en fredagsmorgon & en ung herre skulle möta en ungefär lika ung dam på Gävle Centralstation, den unge mannen uppfyllde sitt löfte om att stiga upp i tid & lyckas med uppgiften.
När den unge mannen sedan hade mött upp den unge damen strax efter 09.00 på morgonen begav dom båda sig in till stadens kärna för att stilla den unge damens morgonhunger efter hennes långa resa, därefter behövde den unge mannen ta sig till Clas Ohlsson för att införskaffa sig ett par läsglasögon då han hade börjat känna av en viss huvudvärk efter många timmar med fokus på texterna i de böcker han läst.
Förmiddagen & tidiga eftermiddagen spenderades med lite samtal & någon enstaka öl för att värma upp inför den stundande kvällen. vid fem-snåret tog dom båda sig in mot staden för att leta den plats som skulle bringa dom god mat & alkoholhaltig dryck, den platsen blev "Pitcher's". Efter en otroligt god John Daly-burgare & 2 öl per huvud bestämde dom sig för att röra sig vidare då pubben börjat överbefolkas av medelålders män med hög alkoholkonsumtion, dom båda förflyttade sig till O'learys på s.kungsgatan för att fortsätta alkoholintaget för kvällen, klockan var vid det här laget ca 18.45.
På O'learys började den unge herren med att söka reda på toaletten för att uträtta sina behov som gav ett starkt intryck på promenaden mellan de olika pubarna, därefter fortsatte kvällen i baren. Efter att ett par öl & shots hunnit slinka ner i struparna på dessa två törstiga unga människorna kände dom båda att nu var det dags att röra sig hemåt innan dumheterna började utföras, klockan var vid det här laget inte mer än ett par minuter förbi åtta på kvällen.
Väl hemma så fortsatte dom genom att dricka billigt, blaskigt rödvin ur 3 liters lådan samtidigt som ännu ett par öl rann ner mellan meningsutbytet. Tillslut tyckte dom båda (antas det så här i efterhand) att det var dags att pumpa upp luftmadrassen för damen att sova på & för herren att lägga sig i den mjuka sängen inbäddad av diverse kuddar & täcken.

Glad sorg

Direkt jag har läst färdigt en riktigt bra bok känner jag mig tom, som att en episod i mitt liv just har tagit slut, denna känsla infinner sig även när jag avslutat en säsong av en riktigt bra serie. Jag får en känsla av att jag inte vet vad jag ska ta mig till nu, även om jag vet att det bara är att börja om på en ny bok i hopp om att den ska vara lika bra som föregående.
Det är inte alltför många böcker & serier som har gett mig denna känsla; kanske 3-4 böcker senaste året. Dom jag kommer på så här på rak arm är
Jpod av Douglas Coupland (troligtvis den roligaste bok jag läst), Microserfs (den jag just avslutat) av samma författare, vi har Lunar Park av Bret Easton Ellis (den första av Eastons böcker jag läste) & sist men inte minst Postverket av Charles Bukowski (den absoluta favoritförfattaren för tillfället)
Nu tror jag det blir att (förutom läsa en massa kurslitteratur) prova lite Kafka. Sist jag närmade mig den gubben var på svenskakurserna på gymnasiet & då fanns verkligen inte intresset där, nu vill jag prova igen & se om man kan förstå sig på hans storhet. Även om jag föredrar lite modernare författare så tror jag att de klassiska texterna kan ge någon sorts kulturell grund (nu hittar jag bara på ett uttryck p.g.a trött hjärna).

Nomaden

1:a Augusti 2007 tog jag klivet ut i världen & flyttade hemifrån föräldrarnas trygghet,. Jag & min gamle vän Jens från gymnasiet flyttade in i en 3:a på hertsön i Luleå. Det var förbestämt att vi inte skulle stanna där alltför länge, så efter ca 8-9 månader försökte jag hitta någon annanstans att bo; då hamnade jag i boende tillsammans med min vän Mimi på skurholmen. Det var ju skitbra, nära till stan, bättre lägenhet, närmare till en sjösst matvaruhandel; men det var ju fortfarande ett ganska temporärt boende då jag i huvudet visste att jag troligtvis skulle börja studera på annan ort efter sommaren (jag flyttade in hos mimi i slutet av april månad om jag inte minns helt fel).
Jag kom in på skolan i Gävle, letade intensivt efter ett boende där (här), jag var inte kräsen för fem öre, jag behövde bara någonstans att bo (det är ju svårt att studera utan ett boende att studera i).
Hur som helst, jag fick mig ett 20 kvm rum i en korridor aldeles intill skolan (väldigt behagligt avstånd) men efter bara en vecka eller så insåg jag att det är hemskt mycket värre att dela kök med 9 pers än det har varit att delat kök med 1 person såsom det hade varit i mina två föregående boenden.
Nu fick jag dock erbjudande om en egen lägenhet på 19 kvm. Nära stan. Fortfarande nära skolan men jag får ett EGET kök att laga min mat i. Jag kan här laga mat vilken tid på dygnet jag vill utan att någon engelsktalande människa står å tittar på vad jag gör över axeln, underbart!

Jag fick dock en märklig tanke häromdagen, det här blir mitt fjärde boende på just över ett år. Jag tror inte jag klarar fler flyttar inom de närmsta åren. Nu stampar jag fast mina fötter i nya lägenheten så hoppas vi på att jag stannar där tills skolan tar slut om nästan 3 år..

Ett till

Jag hann med ett inlägg till inatt. haha.
Krille var den enda som var online på msn under natten, efter kort tids konverserande hade vi kommit överens om en sak.
Nu har jag bokat tåg & är påväg till Bispgården om 3 timmar, otroligt spontan grej.
09.57 går mitt tåg till sundsvall, sen blir det buss till bispgården, hemskt roligt det här.
Förra helgen fick jag för mig att dra till Stockholm, nu ska jag till bispgården, jag har inte mer att säga än fyfan vad skönt att bo i mitten av landet.
Återkommer eventuellt med berättelsen om resan till bispgården vs fylleslaget i bispgården på måndag.
Ha det så trevligt tills dess.

Down memory lane

Här kommer ett par bilder från dom gamla dagarna (typ 3-4 år sen), det är helt sanslöst vad man kan sakna den tiden ibland.
Inatt har jag kollat igenom polarnas pixbox & blivit aldeles för sentimental, nästintill gråtfärdig, huvvaligen.
dom bilder som följer visar i stort sett bara mig, otroligt vad "smal" jag var. man är en 10-15 kg tyngre nuförtiden.
här får ni se den unga, snygga, icke förtärda fredrik, varsågod:


En kväll i tobbans källare för humph, 4 år sen antar jag.


Jag & henke hos adam för en sisådär 3 år sen


Jag & Oscar samma kväll som föregående bild


Jag, köttfärs & Cissi återigen samma kväll hos Adam

Dom bra nätterna

Det är nånting med att gå i skola som gör att man får världens mest bakvända dygnsrytm.
På något sätt vänds dygnet upp & ner & bak & fram helt utan eget initiativtagande, jag säger därmed inte att det är något negativt, jag trivs mycket bra med att vara vaken på nätterna istället för dagarna, men det är ett märklligt fenomen med skola.
På gymnasiet hade jag ett bra sömn-system, jag var i skolan på dagarna (för det mesta).Jag kom hem. Jag gick & la mig, för att sedan vakna nån gång på kvällskvisten, sedan spenderade jag hela natten med ordentligt "me-time" fram till morgonkvisten då jag tog en liten tupplur på 1 timme eller 2 innan det var dags att gå till skolan, & så snurrade mitt dygn runt under veckorna.
Nu, efter två veckor på högskola börjar den här rytmen komma tillbaka trots att jag inte spenderar mer än 5 timmar i veckan innanför skolans dörrar, de mesta av mina studier görs på egen hand (mycket skönt) här hemma i lugn & ro.
Jag lägger upp min studie-tid så som det passar mig & mitt dygn, jag kan ta en ledig dag när helst det passar mig.
Det här måste vara det bästa sättet att undvika att bli utbränd & less.

10 filmtitlar som inte borde ha döpts om

Undisputed - Iceman
Van Wilder - Van the man
Reservoir dogs - De hänsynslösa
Goodfellas - Maffiabröder
Cellular - Final call
One flew over the cuckoo´s nest - Gökboet
The good shepherd - Den innersta kretsen
Raging bull - Tjuren från bronx
Major league - Värsta gänget
Equlibrium - Cubic

2 hours of FaceTime a day

Abe:
"I only need 2 hours of people a day.
I can; get by on that amount. 2 hours of FaceTime"

Dan:
"2 hours of FaceTime is not good enough Abe"

Jag håller fullkomligt med Abe i den här mail-konversationen jag nyss läste i "Microserfs".
Efter mer än två timmar bland folk är det lätt att börja störa sig på personers egenheter & istället drömma om att få komma hem till en tom lägenhet där man själv bestämmer om det ska vara musik. Vad det ska vara för musik. Hur hög volym det ska vara. Om en film ska slås på. Vilken film som ska slås på. När man ska ta pisspaus i filmen. Om det ska vara någon lampa tänd i rummet. Ja, ni fattar vart jag vill komma.

Ensam är stark. Flertal är kompromiss.

Nollning

Nu kommer inläggen tätt & i icke-kronologisk ordning.

Veckan efter min ankomst var det en introduktionsföreläsning med information om programmets uppbyggnad därefter skulle denna omtalade nollning börja.
Jag har som de flesta vet varit väldigt skeptiskt till att delta på dessa aktiviteter men då alla jag känner som har studerat eller studerar sedan tidigare år har tjatat om att denna vecka av "lära känna varandra-aktiviteter" skulle vara så hemskt rolig osv osv så bestämde jag mig ändå för att delta & se om det var något för mig (självklart visade det sig att jag inte ens var i närheten av att trivas).
Vi hade inte några "förnedrande" uppdrag men hela grejjen med att försöka lära känna 100 pers samtidigt är ett jävligt märkligt koncept, Jag var med halva första dagen som var mer av en presentationsdag för nollningen sen gick jag hem & sov istället. Andra dagen gick jag på "PubenPuben" (humanisternas egna studentpub) med tanken att enklaste sättet att lära känna folk är väl ändå att vara full då man blir lite extra social i det tillståndet, men att dricka öl för 15 kr är ingen bra utgångspunkt för en lugn & sansad pubkväll. Hur som helst, alla var för fulla, stämningen var aldeles för peppad & jag yrade istället de 3-4 km jag hade att gå till mina mysiga 20 kvm (kan tilläga att det är inte helt lätt att hitta hem i höstmörker mitt i natten i en stad man aldrig promenerat i förut) för att glömma den intensiva stämningen som nollning innebär.

Summan av kalaset blev därmed; jag hade rätt från första början, nollningen var inget för mig. Jag ska ju spendera 3 år här så det finns utan tvekan tid att lära känna folk i min egen takt istället. Jag går ju trots allt i en väldigt liten klass så vi borde väl kunna bli ett lite halvtight gäng.

Ny stad & nya perspektiv

Jag har under de senaste veckorna gjort den underbara upptäckten att jag bor i precis rätt del av landet; jag kan åka tåg till landets olika städer vart vännerna bor utan att det kostar en förmögenhet (tack till statens järnvägar).
Från Luleå till Malmö hade det kostat ca 1700 kr tur & retur, nu kan jag hälsa på Stiller för under 600 kr + utgifter under visiten, jag kan hälsa på allt folk i Huvudstaden för ynka 300 kr & bestämmer jag mig för att hälsa på födelseorten kostar det ungefär detsamma som att hälsa på Stiller, jag kan hälsa på familjen i form av min syster i Uppsala för runt 200 svenska riksdaler. M.a.o min studentbudget går inte åt skogen direkt jag vill göra nånting.

Har börjat skolan för en vecka sedan. Jag hade aldrig kunnat tro att det skulle vara så här roligt att återgå till skolan, visst tänkte jag att det skulle vara mer intressant än det var under de tolv tidigare skolår jag gått men nu är det faktiskt roligt att knata över till skolan, iofs underlättar det väl i.o.m att jag nu har två föreläsningar i veckan att infinna mig på istället för som på gymnasiet då man skulle spendera halva dagen på skolan, fem dagar i veckan. Det har varit två härligt ångestfria veckor sen jag anlände i Gävle. Jag kan spendera hela dagar med att ligga & läsa, se filmer & köra serie-marathon; helt underbart!

De få lektioner jag har hunnit ha hittils har givit mig en ny synvinkel på viss litteratur, tidigare har jag haft lite svårt för dom gamla stofilerna, nu kan jag läsa dom med stort intresse med utgångspunkten, hur är berättelsen uppbyggd?
Kul att få vara lite finkulturell emellanåt.
Nu ska jag återgå till en mindre finkulturell författare;
Douglas Coupland

RSS 2.0