Ny stad & nya perspektiv

Jag har under de senaste veckorna gjort den underbara upptäckten att jag bor i precis rätt del av landet; jag kan åka tåg till landets olika städer vart vännerna bor utan att det kostar en förmögenhet (tack till statens järnvägar).
Från Luleå till Malmö hade det kostat ca 1700 kr tur & retur, nu kan jag hälsa på Stiller för under 600 kr + utgifter under visiten, jag kan hälsa på allt folk i Huvudstaden för ynka 300 kr & bestämmer jag mig för att hälsa på födelseorten kostar det ungefär detsamma som att hälsa på Stiller, jag kan hälsa på familjen i form av min syster i Uppsala för runt 200 svenska riksdaler. M.a.o min studentbudget går inte åt skogen direkt jag vill göra nånting.

Har börjat skolan för en vecka sedan. Jag hade aldrig kunnat tro att det skulle vara så här roligt att återgå till skolan, visst tänkte jag att det skulle vara mer intressant än det var under de tolv tidigare skolår jag gått men nu är det faktiskt roligt att knata över till skolan, iofs underlättar det väl i.o.m att jag nu har två föreläsningar i veckan att infinna mig på istället för som på gymnasiet då man skulle spendera halva dagen på skolan, fem dagar i veckan. Det har varit två härligt ångestfria veckor sen jag anlände i Gävle. Jag kan spendera hela dagar med att ligga & läsa, se filmer & köra serie-marathon; helt underbart!

De få lektioner jag har hunnit ha hittils har givit mig en ny synvinkel på viss litteratur, tidigare har jag haft lite svårt för dom gamla stofilerna, nu kan jag läsa dom med stort intresse med utgångspunkten, hur är berättelsen uppbyggd?
Kul att få vara lite finkulturell emellanåt.
Nu ska jag återgå till en mindre finkulturell författare;
Douglas Coupland

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0