Nomaden

1:a Augusti 2007 tog jag klivet ut i världen & flyttade hemifrån föräldrarnas trygghet,. Jag & min gamle vän Jens från gymnasiet flyttade in i en 3:a på hertsön i Luleå. Det var förbestämt att vi inte skulle stanna där alltför länge, så efter ca 8-9 månader försökte jag hitta någon annanstans att bo; då hamnade jag i boende tillsammans med min vän Mimi på skurholmen. Det var ju skitbra, nära till stan, bättre lägenhet, närmare till en sjösst matvaruhandel; men det var ju fortfarande ett ganska temporärt boende då jag i huvudet visste att jag troligtvis skulle börja studera på annan ort efter sommaren (jag flyttade in hos mimi i slutet av april månad om jag inte minns helt fel).
Jag kom in på skolan i Gävle, letade intensivt efter ett boende där (här), jag var inte kräsen för fem öre, jag behövde bara någonstans att bo (det är ju svårt att studera utan ett boende att studera i).
Hur som helst, jag fick mig ett 20 kvm rum i en korridor aldeles intill skolan (väldigt behagligt avstånd) men efter bara en vecka eller så insåg jag att det är hemskt mycket värre att dela kök med 9 pers än det har varit att delat kök med 1 person såsom det hade varit i mina två föregående boenden.
Nu fick jag dock erbjudande om en egen lägenhet på 19 kvm. Nära stan. Fortfarande nära skolan men jag får ett EGET kök att laga min mat i. Jag kan här laga mat vilken tid på dygnet jag vill utan att någon engelsktalande människa står å tittar på vad jag gör över axeln, underbart!

Jag fick dock en märklig tanke häromdagen, det här blir mitt fjärde boende på just över ett år. Jag tror inte jag klarar fler flyttar inom de närmsta åren. Nu stampar jag fast mina fötter i nya lägenheten så hoppas vi på att jag stannar där tills skolan tar slut om nästan 3 år..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0