Glad sorg

Direkt jag har läst färdigt en riktigt bra bok känner jag mig tom, som att en episod i mitt liv just har tagit slut, denna känsla infinner sig även när jag avslutat en säsong av en riktigt bra serie. Jag får en känsla av att jag inte vet vad jag ska ta mig till nu, även om jag vet att det bara är att börja om på en ny bok i hopp om att den ska vara lika bra som föregående.
Det är inte alltför många böcker & serier som har gett mig denna känsla; kanske 3-4 böcker senaste året. Dom jag kommer på så här på rak arm är
Jpod av Douglas Coupland (troligtvis den roligaste bok jag läst), Microserfs (den jag just avslutat) av samma författare, vi har Lunar Park av Bret Easton Ellis (den första av Eastons böcker jag läste) & sist men inte minst Postverket av Charles Bukowski (den absoluta favoritförfattaren för tillfället)
Nu tror jag det blir att (förutom läsa en massa kurslitteratur) prova lite Kafka. Sist jag närmade mig den gubben var på svenskakurserna på gymnasiet & då fanns verkligen inte intresset där, nu vill jag prova igen & se om man kan förstå sig på hans storhet. Även om jag föredrar lite modernare författare så tror jag att de klassiska texterna kan ge någon sorts kulturell grund (nu hittar jag bara på ett uttryck p.g.a trött hjärna).

Kommentarer
Postat av: syster

gud brorsan, du känns ju lite kulturell när du skriver om sånna där böcker. aldrig ens hört talas om författarna jag! ;=)

2008-09-18 @ 08:11:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0