Tiden är kommen.

Dagen D har anlänt; efter ca 7 månaders fylleklottrande & diverse mer eller mindre filosofiska textstycken har det blivit dags för en förändring & för att denna omställning ska bli total har jag valt att starta en ny blogg på en ny adress. Med dom få orden sagda är det nu hög tid att sätta punkt för alkoholkonsumtion & välkomna den andra utgåvans inträde till världen.

The attack of the hangover.

Igår gjorde jag precis det som jag inte är skapt till att göra, jag gick på krogen, eller. Rättare sagt; jag gick på kåren som är en sorts illusion av en krog/pub/diskotek. På kåren kostar allting hälften så mycket som det gör i den verkliga världen, inträdet är 30 istället för 60, ölen kostar 25 istället för 50, (prisåtergivningen är i högsta grad relativ då mina minnen från timmarna på kåren igår är fragmentariska.)däremot beter sig Fredrik, trots detta paradoxala tillhåll, precis lika illa som när han är på den riktiga varianten av en krog. Egentligen kan jag inte helt ärligt påstå att jag betedde mig illa igår, men minnet är blankt så jag utgår ifrån att jag var en kombination av Jim Morrison & Charles Bukowski; på det viset kan jag bara bli positivt överraskad om det mot min förvåning skulle visa sig att jag tog mig igenom en hel kväll av socialt umgänge i kombination med kopiösa mängder whisky utan felsägningar & underligt beteende.
Förutom timmarna på kåren var kvällen fantastisk, förfest med Erik, hans flickvän & hennes förbindelsekrets av blivande sjuksköterskor + engelsmannen Scott, diskussioner om litteratur (har det  någonsin kommit upp som festdiskussionsämne förr? självklart har det gjort det men det var bara en trevlig dikussion trots att den mynnade ut i ett samtal om depressioner & självmord som kreativ inspiration.), klumpigt fingerspel i RockBand, minttu-shots & återigen mer whisky, helt fantastiskt; min förmåga att socialisera mig bland nya människor, som jag trodde var en bortglömd vetenskap, var nu högst funktionell, till och med engelskan flöt på som ett modersmål i filimdiskussionerna med scott.

PS:
Läs denne mans blogg, mer vardagsrelevant kunskap kommer ni ej att uppnå.
Alexander "Q-tip" Qvarfordt 

Soundtrack: Skatepunk

Den här morgonen känns lite som en typisk feelgood film-morgon. Trots att det enligt min dygnsrytm börjar bli kväll är det en sån där morgon då jag faktiskt njuter av dagsljuset som lyser igenom mina uppvridna persienner & feelgoodmusik (det är en morgon då feelgood är ett ord som faktiskt passar in) är det enda som passar in. Tänk er Kate Winslets första morgon i Cameron Diaz säng i The Holiday när hon slår igång stereon bredvid sängen & ligger kvar dansandes av feelgood-känslor. Jag är väl inte direkt en person som får för sig att dansa men känslan är densamma; det är en märklig upplevelse då de flesta morgnar brukar vara en enda lång plåga att stiga upp till. Det skulle vara trevligt att veta varför denna morgon känns så bra men det får vara för jag orkar inte börja analysera mina tankegångar en morgon som denna; vissa saker bör få hända utan eftertanke. Dock så måste jag börja använda hjärnan om 40 min när skolan börjar. Idag är skola lika med seminarium om tv-serien 24 ur ett mediehistoriskt perspektiv; lite udda ämne men det kan nog bli intressant.

Goder morgon människor.

”Munvatten kan orsaka cancer”

Jag älskar att läsa Aftonblaskan, varje gång man går in aftonbladet.se får man massor med matnyttig & professionell journalistik att avnjuta. Nu är den stora nyheten alltså att alkoholen i munvatten är cancerframkallande. Herre min Jesus, så mycket alkohol som förstärs av den svenska befolkningen så är väl den lilla alkoholhalt som munvatten innehar det minsta vi har att oroa oss över. Vi ska ju ut & dricka helrör ikväll, det är bäst du skippar munvattnet efter tandborstningen, alkoholen är farlig.

Några till otroligt bra exempel på relevant journalistik aftonbladet presenterar (alla är tagna från startsidan på aftonbladet.se):
 "Gardells hemsida överbelastad efter kvällens program"
"Dellerts kupp mot Gardell"
"Sparkad från Facebook"
"Här får Bonde-Magnus sin fru"
"Så lever doku-stjärnorna idag"
"Urin ska rädda tävlande på ön"
"Skolflickor hata lärare på Facebook"
"Från sopsamlare till supermodell"

Listan kan fortsätta i all framtid, självklart finns det undantag från alla skräpartiklar men övervägande är det sådan skit man får ta del av när man klickar sig in på sveriges största kvällstidnings hemsida; det är tur som fan att man inte är en betalanda kund, då hade självföraktet sannolikt lett till självmord. Självklart är det upp till var & en att välja om man vill läsa detta skräp eller inte men ibland behöver man en dos av 2000-talets-media-idioti för att hålla kvar lite verklighetsperspektiv.

en till

Kvällen fortlöper, inget utöver det vanliga inträffar, skumma nya männsikor vilka skapar obehagliga känslor men det har man vid det här laget lärt sig acceptera; nu tror jag nästan att jag är en del av gänget trots att jag inte har träffat någon av dessa nya märkliga människor tidigare, jag tror att det är dags för lite ensam-tid för Fredrik, annars slutar denna kväll troligtvis i en enda stor depression. Istället för att umgås med dessa nya underliga, troligtvis trevliga människor, sitter jag & bloggar & lyssnar på vad dom har att säga. Samtalen som pågår i detta nu är inte i närheten av vad mitt sinne kan hantera, jag vet inte ens vad dom pratar om, troligtvis Hockey=(


uppdatering

Det har inte hänt mycket nytt; den tidigare outhärdliga situationen jag befann mig visade sig vara en fullt uthärdlig situation, alla är på någorlunda bra humör & det är så mycket konstigheter även om det snurrar vissa misstankar i luften. Luften är tjockare än vanligt, det känns lite som att man står inne i ett blomstervaruhus (jag är allergisk mot det mesta).

Kvällen verkar arta sig till en hyfsad kväll, min plan för kvällen var egentligen att jag & Hanna skulle sitta & pimpla vin & försöka njuta av tillvaron men nu sitter vi här sex pers & jag tror inte att någon av oss har roligare än vad jag har just nu; vi får se vart detta slutar. Jag hoppas på ett vänskapligt hej då, men vi får se vart detta slutar. Det är otroligt förvirrande & jag är toppen av förvirringsberget!


Inget alternativ.

(ignorera eventuella stavfel & sjukt taskiga meningsuppbyggnader i följande inlägg)

Förra helgen var märklig; men den är en helt annan historia som jag lovar att berätta om inom en snar framtid. Dagens ämne kommer handla om dagen & just nu.

Här sitter jag med en ex-flickvän & två gamla klasskamrater (ex-flickvännen är även hon en gammal klasskamrat).

Märkliga saker har hänt under kvällen; jag kan börja med att berätta om händelserna som skedde ett par timmar efter anländandet till Hardcore-huvudstaden: Umeå.

Hanna (ex-flickvännen) har stämplat in på arbetet & jag tillsammans med Karin försöker anpassa oss till den märkligt udda situationen som utspelar sig rakt bakom vart min rygg nu sitter. Mamma Lestander tjattrar på om maten, pappa Lestander babblar om slagborrens prestationer i vardagsrummet; numer Karins sovrum & ingenting klickar riktigt in i rätt position, allt blir lite krokigt på något sätt; först har den vuxna kvinnan Lestander glömt att slå på ugnen så maten tar 20 minuter längre än planerat, pappar Janne håller på att borra fel men dom löser det senare, tillsammans, som en familj bör göra.

Själv satte jag mig här vid datorn, så långt bort från det oorganiserade kaoset som jag kunde komma & började på ett inlägg, men det raderades innan jag hann börja på något vettigt.

Så istället tar jag det nu, kl 02.55 efter ett par groggar & vinglas för mycket, det är vid detta tillstånd mina inlägg brukar framkalla någon sorts mening, ikväll är inget undantag, det är vid den här tidpunkten dom djupa inläggen brukar låtsas ha någon existentiell mening. Men låt dig icke luras; det är samma dravvel som vanligt. Ikväll är det fylla & dåliga egenskaper som träder fram. Svartsjukan frn ett tidigare liv träder fram tydligare än på många år, ensamheten sliter sig fram trots att den har hållits i schack. Nu ska jag avsluta detta inlägg för stunden. Ångesten har fysikt sett trätt in genom ytterdörren & jag ska se hur jag klarar av att hantera denna situation; det kommer bli otroligt intressant, förra helgen (som jag nämnde tidigare ligger högre på listan än detta & kommer skrivas om i ett betydligt klarare sinnestillstånd någon av kommande dagar)


RSS 2.0